Motor og kjøreegenskaper

Den største dieselmotoren gjør Fabia stasjonsvogn til en sterk og rask bil. Men så veldig mye mer positivt å si om den er det heller ikke.

Publisert
Sist oppdatert

1.9 TDI er en gammel kjenning fra Volkswagen-konsernet. Den har sittet i en nærmest uendelig rekke modeller gjennom mange år. I nyeste versjon yter den 105 hestekrefter i de fleste modeller. I en så liten og lett bil som dette, gir det et solid kraftoverskudd.

Lite vekttillegg

Med tanke på at samme motor klarer seg greit også i biler som Passat og Touran, er kanskje ikke dét så veldig overraskende. Da vi testet vanlige Fabia i fjor sommer, konkluderte vi sågar med at 1.4 TDI med 80 hester holdt lenge. Og det gjør den helt sikkert i stasjonsvognen også, den veier nemlig bare 20 kilo mer enn kombien, og beskjedne 1190 totalt.

Sterk i praksis

0-100 går på 11 blank, ikke spesielt imponerende på papiret kanskje, men i praksis har du alltid kraftreserver i bakhånd dersom du skulle trenge det. Ikke dumt ettersom stasjonsvognen gjerne laster mye, noe de mindre motorene vil slite mer med å takle.

Utdatert motor

Så fort nok går det, men den gamle pumpedysemotoren er fortsatt håpløst bråkete og ukultivert, selv om opplevelsen i Fabia faktisk ikke var så ille som fryktet på forhånd, med bakgrunn i opplevelsen i andre, større og dyrere modeller. Likevel er det langt igjen til nivået som stort sett alle andre dieselmotorer i denne ytelsesklassen holder. Det gjelder både støynivå, støykarakter, vibrasjoner, gassrespons og utnyttbart register.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer