Motor og kjøreegenskaper

24 centimeter og 75 kilo mer Mini har ikke påvirket kjøreegenskapene i særlig stor grad. Den lille forskjellen som kan merkes er vel så positiv som den er negativ.

Publisert
Sist oppdatert

Det er vel liten tvil om hva vi synes om Minis kjøreegenskaper. Både forrige generasjon og dagens generasjon har fått særdeles god omtalte når det kommer til kjøreglede fra oss, og mange andre. Vi var derfor spente på om Clubman-utgaven ville levere like godt på dette området.

Dekktrøbbel

Før vi går løs på dette spørsmålet, tar vi oss tid til en liten digresjon, selv om det fort kan vise seg at den blir av stor betydning for mange. Vi ble nemlig i vår testperiode belemret med et merkelig problem som vi aldri har vært borti før. Høyre forhjul hadde nemlig en tendens til å plutselig slippe ut store deler av lufttrykket helt uten forvarsel. Det var ikke snakk om noen punktering, for dekket lakk ikke luft jevnt og fungerte fint ved ny oppfylling. Dette skjedde ved et par anledninger uten at vi kan komme på noe som skal ha utløst det.

X2

Ok, et besynderlig enkelttilfelle, tenker man da, men selv Minis merkeverksted hadde ingen forklaring og det rareste av alt hendte i etterkant av testen. Da fikk vi nemlig anledning til å kjøre en Cooper D Clubman og vi kunne til vår store forskrekkelse konkludere med at den hadde akkurat samme problemet. Noen forklaring foreligger fortsatt ikke. For Mini-eiere kan det i alle fall være greit å legge merke til dette slik at eventuelle lignende erfaringer rapporteres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer