Motor og kjøreegenskaper

A3 1,9TDIe har et lavt forbruk, men ikke revolusjonerende lavt. For øvrig er A3 som vanlig en fin bil å ferdes i.

Publisert
Sist oppdatert

Å kjøre økonomiløp er kanskje ikke det morsomste en bilentusiast kan bedrive, men i dette tilfellet var det både nødvendig og en naturlig oppgave for redaksjonsmedlemmet med lavest fartstid og minst fysisk styrke. Testruten gikk fra hovedstaden og til Seljord i Telemark fylke.

Til Drammen er det som kjent fin motorvei og derfra går ferden videre langs E134 på stort sett rolige og forbruksvennlige veier, med unntak av et par stigninger, blant annet over Meheia mot Notodden. Etter dette kommer det dessuten litt i overkant mange 50- og 60-soner. Alt i alt en ganske fin og variert testrute å måle forbruk på, altså.

0,38 på landevei

Forventningene er relativt høye når EU-tallene sier 0,45 liter på blandet kjøring. Ren landeveiskjøring skal kun generere et forbruk på 0,38 liter per mil. Ved start nullstilles bilens kjørecomputer og tanken fylles smekkfull. Slik kan vi kontrollmåle på tanken ved nådd destinasjon.

0,39 til Notodden

Ut av Oslo går det stort sett i jevn fart kun avbrutt av små tendenser til kødannelse. Høyrefilen er nå et svært naturlig sted å ligge og gasspedalen behandles med ytterste forsiktighet. Litt forbi Drammen viser forbruksmåleren 0,39 og der blir den helt frem til Notodden, etter iherdig trilling ned mot Heddalsvatnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer