Motor og kjøreegenskaper

Motoren er voldsomt sterk på papiret men har mye å takle, deriblant automatkassen. Bilen kjører trygt men ikke kvikt.

Publisert
Sist oppdatert

Den femsylidrede D5-motoren har vært prøvekjørt flere ganger tidligere, blant annet i S80 som er sedan-utgaven av denne bilen. Som vanlig er den plassert på tvers under panseret. Slagvolumet er 2,4 liter, dieselen distribueres via common rail og solenoid (altså ikke piezo-elektrisk) innsprøytning. Motoren er utstyrt med turbo med variabel geometri og to ladeluftkjølere. Vedlikeholdsfritt partikkelfilter og tilleggsvarmer (uten tidsur) er standard.

V70 leveres med to varianter av denne motoren - som avhengig av programmeringen gir ulike ytelser. I V70 2.4 D gir det 163 hestekrefter og 340 newtonmeter fra 1.750 til 2.750 o/min. D5-motoren for sin del produserer 185 hestekrefter og maksimalt dreiemoment - 400 Nm - er på plass fra 2.000 og opp til 2.750 omdreininger. Dette skal i V70 være tilstrekkelig til å akselerere fra 0 til 100 på 9,4 sekunder mens den i og for seg lite interessante toppfarten er oppgitt til 215 kilometer i timen. Med manuell girkasse skal tallene være respektive 8,9 sekunder og 225 km/t.

Nok - men ikke mer

Det er tall det står respekt av fra en dieselmotor. I praksis er motorens ytelser for så vidt helt greie - akselerasjonen er kraftfull (når girkassen etterhvert slipper kraften løs), men imidlertid oppleves ikke motoren som så voldsomt sprek. Den trekker riktignok villig vekk mellom 1.500 og 4.500 omdreininger, og mellomakselerasjonene er spenstige men allikevel - tallene på papiret lot oss forvente noe bedre. To faktorer spiller inn for å gjøre livet vanskelig for motoren: Bilens masse (1.640 kilo egenvekt - i praksis en god del mer for vårt velutstyrte eksemplar), og girkassen, som er en skikkelig gledesdreper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer