Motor og kjøreegenskaper

Testbilen er den spreke dieselversjonen. Kjøreegenskapene er imidlertid betryggende.

Publisert
Sist oppdatert

Nye Golf stasjonsvogn veier cirka 100 kilo mer enn kombiversjonen. Allikevel vil vi tro at dieselmotoren 1.9 TDI vil være tilstrekkelig sterk for de fleste. Testbilen var utstyrt med toliteren på 140 hester, og den medfører et pristillegg på nesten 30.000 kroner. Kjøreopplevelsen blir naturligvis en del spenstigere, men for hovedmålgruppen for denne bilen tror vi at pengene med fordel heller vil brukes på mer utstyr.

Sterk og spenstig

2.0 TDI betyr, som i de mange andre biler fra VW-konsernet som har denne maskinen under panseret, 140 hestekrefter ved 4.000 omdreininger i minuttet og 320 sterke newtonmeter ved 1.750 o/min. Med denne kraftkilden fremstår stasjonsvognen som sprek og spenstig, med seigdragningskraft i massevis og derved et sikkerhetsaspekt som kan ha sin betydning: Muligheten for raske forbikjøringer. (Faren er selvfølgelig at optimismen øker tilsvarende hos de dumdristige...)

Effektiv

Uansett er denne motoren i stand til å gi bilen en toppfart på over 200 km/t og en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på under 10 sekunder mens kraftressursene i mellomregisteret altså er upåklagelige. (1.9 TDI med 105 hk og 250 Nm byr på 187 km/t i toppfart og 0-100 på 12,2 sek). Motoren hjelpes godt av en sekstrinns manuell girkasse som er både presis og passe rask - slik man forventer i en Volkswagen. Når det gjelder forbruket greide vi under transportetappene å ligge under 0,6 liter per mil, og selv under aktiv kjøring med utnyttelse av motorens potensiale kom vi ikke særlig over 0,75 liter. Det offisielle tallet på 0,56 liter per mil ved blandet kjøring og dertil hørende CO2-utslipp på 148 gram per kilometer forekommer oss derfor ganske realistisk. Partikkelfilter er forøvrig standard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer