Motor og kjøreegenskaper

Jeep Patriot kan skilte med en sterk motor, en nydelig girkasse, gode kjøreegenskaper og en velfungerende firehjulsdrift.

Publisert
Sist oppdatert

Under Patriot-panseret finner vi en av verdens mest utbredte dieselmotorer - en 2,0-liters pumpedyse-enhet innkjøpt fra Volkswagen-konsernet. Denne har en noe hardere og mer støyete gange enn de mer moderne common rail-motorene - men er en sterk kraftkilde som gjør en god jobb i flere titalls bilmodeller, inkludert Patriot.

11,0 sekunder

Motoren yter 140 hestekrefter ved 4.000 omdreininger og allerede ved 1.750 o/min er 310 newtonmeter på plass. I mange andre bilmodeller sørger motoren for en 0 til 100-tid på snaue 10,0 sekunder, men Patriot 2.0 CRD trenger 11,0 sekunder på øvelsen. Dette har sammenheng med at bilen er firehjulsdrevet, noe som i seg selv stjeler krefter og som i tillegg bidrar til at bilen har en egenvekt på voksne 1.570 kilo. Vi erfarte forøvrig at den oppgitte 0 til 100-tiden stemmer godt overens med virkeligheten, noe som betyr at bilen oppleves som relativt rask.

Fint skyv

Motoren leverer forøvrig krefter og akselerasjon over et relativt bredt register. Merkbar fartsøkning produseres allerede fra 1.200 omdreininger og når nålen passerer 1.500-streken skapes et fint skyv i seteryggen. Motoren leverer fin fartsøkning oppover mot 4.000 o/min, der fartsøkningen avtar noe. Men motoren arbeider relativt villig videre til rødmerkingen ved 4.500 o/min. Deretter skapes økende motstand, før turtallssperren trer i kraft ved 4.700 omdreininger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer