Motor og kjøreegenskaper

Toyotas 2,0 liter store dieselmotor kler nye Corolla godt. Kjøreegenskapene er trygge og faktisk mer underholdende enn ventet.

Publisert
Sist oppdatert

Misforstå ikke. Corolla er ikke bilen du kjøper dersom sportslig kjøreglede er det som står høyest på prioriteringslisten din, men denne siste utgaven kjører slett ikke verst. Mens Auris forsøker å fremstå mer sportslig og ungdommelig, er Corolla en litt mer beskjeden type. Den liker ikke å vise seg frem. Men dersom du kommer litt under huden på den, vil du oppdage at den er en ganske trivelig reisekamerat.

Oppsettet er relativt mykt med større fokus på fjæringskomfort enn sportslig kjørefølelse. Men ikke så mykt at krengingen i krappe svinger blir alt for påtakelig.

Ingen overraskelser

Rent teknisk deler Corolla svært mye med Auris og det merkes. Det litt større overhenget bak gjør imidlertid at lastvekselreaksjonene i Corolla blir noe større. Ved brått gassoppslipp i raske kurver er tendensen til bakhjulsskrens litt større enn i Auris, uten at det representerer noen sikkerhetsrisiko. Ved unnamanøvre opptrer Corolla eksemplarisk og stabilt. Under litt mer sivilisert kjøring er balansen relativt understyrt.

Fin styring

Styringen er relativt kjapp og gir ganske godt med presisjon og følelse. Svingradiusen er tilfredsstillende og motstanden i styringen akkurat passe. Til sammen gjør både chassis og styring Corolla til en bil som trives brukbart i litt friskere driv enn strengt tatt nødvendig på middels svingete veier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer