Motor og kjøreegenskaper

Copen overrasket positivt på veien med lekne kjøreegenskaper og tilstrekkelig med motor. Men noe mangler…

Publisert
Sist oppdatert

Vi skal innrømme at forventningene ikke var av den aller største sorten før testen begynte, men det tok ikke lange tiden før vi merket at Daihatsuen taklet langt mer enn cruising i lave hastigheter. Men førsteinntrykket er faktisk litt komisk. Copen er nemlig så liten at til og med småvokste sjåfører vil føle at de sitter oppå bilen. Den tynne girspaken sitter ganske langt nede, og rattet kan ikke stilles høyere enn at mange vil få problemer med å se hele instrumentpanelet.

Liten på motorvei

Men, man venner seg til det meste, og etter noen mil bak det litt store (i alle fall i forhold til bilen) sportsrattet fra Momo, glemmer man slike vansker og konsentrer seg heller om kjøringen. For vårt vedkommende var den første motorveietappen litt mer spennende enn vanlig. Ved siden av busser, lastebiler og trailere føler man seg nemlig usedvanlig liten, men også dette er en vanesak. I de fleste tilfeller vil man sette pris på den beskjedne størrelsen, ikke minst under bykjøring.

850 kilo

Liten er også motoren på 1,3 liter og 87 hestekrefter. Dreiemomentet er heller ikke egnet til å imponere med sine 120 newtonmeter. Disse tallene oppleves imidlertid langt mer positive i virkeligheten enn på papiret. Hemmeligheten ligger i den lave egenvekten. Copen veier nemlig bare 850 kilo og det gir et ganske brukbart vekt-effekt-forhold. 0-100 går på 9,5 sekunder og toppfarten ligger på 180 kilometer i timen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.