Motor og kjøreegenskaper

Toyota Auris 2.0 D-4D kan lokke med en moderne, sterk og stillegående kraftkilde og en velfungerende girkasse. Kjøreegenskapene er løftet sammenlignet med forgjengeren.

Publisert
Sist oppdatert

Auris har etter vårt syn flere svakheter, noe vi skal komme tilbake til i neste kapittel. Men når tema er motor og kjøreegenskaper er det lite å sette fingeren på. Bortsett fra den oppgraderte bensinmotoren med 1,6 liter slagvolum, kjenner vi samtlige motoralternativer fra andre Toyota-modeller. Og med unntak av 2,2-literen, som etter vårt syn er en skuffende opplevelse uansett hvilken modell den er plassert i, snakker vi her om raffinerte, velfungerende og stillegående motorer.

Sterk og stillegående

Det kom derfor ikke som noen overraskelse at 2.0 D-4D-motoren også denne gang gjorde en fortreffelig innsats. Toliteren yter 126 hestekrefter og 300 Nm, noe som er mer enn nok til at Auris oppleves som en kvikk bil med fint forbikjøringspotensial. 0 til 100 skal gå unna på 10,3 sekunder, tall vi ikke ser noen grunn til å sette spørsmålstegn ved.

Samtidig snakker vi her om en stillegående dieselmotor med en relativt myk og vibrasjonsfri gange. Forbruket - 0,57 liter per mil ved blandet kjøring - er ikke klasseledende, men er godkjent med tanke på at bilen har en relativt høy egenvekt - 1.385 kilo. Det samme kan sies om CO2-utslippet på 151 gram per kilometer. Auris 2.0 D-4D er også snillere mot lokalmiljøet enn mange andre dieselbiler, fordi partikkelfilter er å finne blant standardutstyret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer