Motor og kjøreegenskaper

Litt sportsligere enn gjennomsnittet og blant de sprekeste - overgangen fra vanlig bil til folke-SUV blir ikke alt for stor for de som velger CR-V.

Publisert
Sist oppdatert

O-100 km/t går på 10,3 sekunder, en Volkswagen Passat med 1,9-liters dieselmotor bruker 12,4 sekunder og samme bil med 2-liters dieselmotor bruker 10,1 sekunder. CR-V er med andre ord ingen sinke i trafikken. Og blant konkurrentene i folke-SUV-klassen er det kun RAV4 og Chevrolet Captiva som ligger i nærheten hvis vi ser på akselerasjon.

140 hestekrefter

Mens det i de fleste dieselbiler er det dreiemomentet som sier alt om kraften, er antallet hestekrefter nesten like interessant i Honda-sammenheng. De 140 hestekreftene er nemlig belønningen for å være med på turen opp en merkbart stigende effektkurve, og selv om effektoppen ved 4.000 o/min passeres er det fortsatt driv i motoren til over 4.500 o/min. Motoren gir seg ikke før 5.000 o/min, men fra 4.800 er det ganske tamt.

Motoren oppleves som ivrig og lettpustet, og i tillegg ganske kultivert. Spesielt på lave turtall er den tilgivende og hjelpsom, og selv fra lave 1.000 o/min er motoren villig til å jobbe.

Forbrukstallene er også imponerende, 0,65 l/mil ved blandet kjøring er klasseledende. Selv med moderate 58 liters drivstofftank er rekkevidden på langtur nesten tresifret, for de fleste er det to ganger tur-retur hytta uten å stoppe på bensinstasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer