Motor og kjøreegenskaper

D5en med 185 hester passer ytelsesmessig utmerket til S80ens karakter. Dessverre støyer den noe ved pådrag, og sliter med en treg automatkasse. Man kan også stille spørsmål ved hvor adaptiv - altså tilpasningsorientert - en bil kan være i motor, chassis og øvrige systemer før man blir uvenner.

Publisert
Sist oppdatert

Denne skribenten er født i en Amazon, oppvokst i 240, kjørte sine første ulovlige meter i en Volvo, krasjet for første gang i en Volvo. Trolig har vi også en sikkerhetsinnrettet legning, og synes i barndommen veslevoksent nok at Volvos setebeltevarsler var tidenes smarteste oppfinnelse. Vi er altså per se svært mottagelig for Volvos tilnærming til livet. Likevel ble ikke møtet med S80 noen umiddelbar suksess.

Gode ytelser

At D5-motorens ytelser passer S80 godt er uten tvil. Dette er kanskje den mest fornuftige motoren til bilen. Med null til hundre på 9,0 sekunder og toppfart på 225 kilometer i timen (automatgirtall), har man akkurat nok ytelser til å markere seg effektivt i trafikken uten å virke blærete. Motoren er sterk nok, men ikke så sterk at man får dårlig samvittighet for overforbruk og klimakriser - som er betraktninger vi aner at typiske Volvo-kunder oftere gjør seg enn andre. Øvrige motorer er:* 2,4 D diesel med 163 hester* 2,5 T bensin med 200 hester* 3,2 R6 bensin med 238 hester* 4,4 V8 bensin med 315 hester

Men feil lyd

Men hvor Volvos lydingeniører har vært på kurs når det gjelder den testede D5 kan man spørre om. Bilen er generelt herlig støydempet. Bortsett fra motorlyden som slipper gjennom under maks akselerasjon, og som ganske enkelt høres forpint ut. Vi er ganske sikre på at lyden er sluppet gjennom med vilje, som en del av bilens totale lydmiljø, men det kunne de spart seg her (om det ikke er et fordekt trafikksikkerhetsmotiv bak det hele da, at de tror folk unnlater å gasse for å spare den stakkars motoren).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer