Motor og kjøreegenskaper

BMWs nye turbomotor er ursterk og særdeles sprek - men er mer anonym enn BMWs selvpustende motorer. I likhet med de andre 3-serie-versjonene kan også kupé-utgaven skilte med herlige kjøregenskaper.

Publisert
Sist oppdatert

Det er nå 20 år siden sist gang BMW hadde en turboladet bensinmotor på programmet (745i Turbo). Siden den gang har BMW satt sin stolthet i å utelukkende satse på selvpustende bensinmotorer, til tross for konkurrentenes ustrakte bruk av turbo- og kompressormatede kraftkilder.

Ironisk nok velger BMW nå å kaste inn håndkleet - i en tid da erkekonkurrentene faktisk ser ut til å gå motsatt vei. Mercedes-Benz har nylig introdusert sin selvpustende 63 AMG-motor, mens Audi har plassert turbo-frie motorer i både RS4 og S6.

Bare 34 hester mer

Med tanke på at BMW allerede sitter på en 3,0-liters selvpustende rekkesekser som yter hele 272 hestekrefter, virker det nesten litt overdrevent å utvikle en enda kraftigere turbomatet motor med samme slagvolum. Spesielt når den nye 335i-motoren "bare" yter 306 hestekrefter.

306 hester er selvsagt en høy effekt og innebærer 102 hestekrefter per liter slagvolum. Og med sine 306 hester kan faktisk sekseren kan måle seg med mange V8-motorer med langt større slagvolum. Likevel, sammenlignet med 330i-motoren er effekt-økningen begrenset til 34 hestekrefter. Med tanke på at Volvo tar ut 300 hestekrefter av en turboladet 2,5-liter, er det ingen tvil om at BMW med med letthet kunne hentet ut langt høyere effekt. Hvorfor har de ikke gjort det?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer