Motor og kjøreegenskaper

Det er en herlig liten dieselmotor i Doblò. Den er ikke rask fra null til hundre, men likevel både smidig i trafikken og svært drivstoffsgjerrig. Bare ikke glem bremsene.

Publisert
Sist oppdatert

Kjøper du Fiat Doblò i varebilutgave til privatbruk, taler det meste i mot at du er veldig hektet på fart og akselerasjon. I hvert fall om du har fått med deg tallene 16 sekunder fra null til hundre og 146 kilometer i timen i toppfart. I praksis er imidlertid bilen langt finere å kjøre enn disse triste tallene skulle tilsi.

Verdens minste

I følge Fiat er Doblò utstyrt med verdens minste Common Rail Multijet-motor. Den yter i hvert fall 75 dieselhester og gir et dreiemoment på 190 Nm nede fra 1.750 omdreininger. Som den forholdsvis enkle bilen dette er, holder også vekten seg nede på 1.270 kilo. Og resultatet er en bil som er kvikk og smidig i trafikken, med fine mellomakselerasjoner og hele tiden med lite vibrasjoner og lyd - bilens type tatt i betraktning. Bilen cruiser dessuten like behagelig enten du velger å la nålen hvile på 80, 100 eller 120 kilometer i timen.

Dieselgjerrig

Bilen har imidlertid en kjekk liten kjørecomputer som blant annet viser gjenværende kjørelengde på tanken basert på de siste kilometers kjøring. Som direkte konsekvens av dette, kan man se hvor mye ekstra det koster å holde høy fart. Og på Doblò inspirerer dette faktisk til sikker og økonomisk kjøring. Bilen er oppgitt til 0,54 liters forbruk på blandet kjøring, men vår ene måling ga særdeles pene 0,44 liter per mil. Og skal vi tro kjørecomputeren, kommer man glatt under 0,4 ved pen kjøring på landeveien. En stund viste den over 1.600 kilometer gjenværende kjørelengde. Det er bra på en 60-liters tank.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer