Motor og kjøreegenskaper

Opel Zafira OPC går som et uvær og kan skilte med uvanlig sportslige kjøreegenskaper til varebil å være. Likevel er det noe som mangler - kjøreglede.

Publisert
Sist oppdatert

Turbomotoren i Opel Zafira OPC leverer hele 240 hestekrefter. Alle disse hestene er hentet ut fra en 2,0-liters rekkefirer, noe som innebærer en litereffekt på 120 hestekrefter. I tillegg produserer den lille bensinmotoren hele 320 newtonmeter. Det betyr at motoren er like sterk som moderne 2,0-liters dieselmotorer. Vi snakker altså om en motor som er en sportsbil verdig.

7,8 sekunder

Opel Zafira OPC ikke er spesielt lett. Likevel er egenvekten tross alt begrenset til 1.590 kilo, noe som ikke er så voldsomt størrelsen tatt i betraktning. Det innebærer at hver enkelt hestekraft slipper unna med å drasse på 6,63 kilo. Det betyr i sin tur at Zafira OPC faktisk kan skilte med et enda gunstigere vekt/effekt-forhold enn en bil som Volkswagen Golf GTI (1.336 kg/200 hk - 6,68 kg). Med tanke på at Golf GTI skal klare 0 til 100 på 7,2 sekunder virker det derfor troverdig når Opel hevder at Zafira OPC skal klare øvelsen på 7,8 sekunder.

I våre uhøytidelige målinger klarte vi riktignok aldri å komme ned i 7,8 sekunder. I stedet endte vi i de fleste tilfellene opp med rundt 8,5. I et tilfelle klarte vi imidlertid 8,2 sekunder, tall det virkelig står respekt av for en bil av denne typen - ikke minst med tanke på at føreren må gjennomføre to girskift på sin vei mot 100.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer