Motor og kjøreegenskaper

Dodge Caliber 2.0 CRD kan skilte med en god girkasse og en sterk, men støyende motor. Hjulopphenget produserer høy komfort både lande- og hytteveien.

Publisert
Sist oppdatert

Dodge Caliber er ingen typisk amerikansk bil. Tvert i mot, Dodge Caliber beviser at Dodge har tatt Europa på alvor. Her snakker vi nemlig firesylindret motor, dieseltank, forhjulsdrift og manuell girkasse. Så godt som usalgbart i USA, men akkurat slik svært mange europeere vil ha det.

Volkswagen-motor

Da vi hørte at Dodge Caliber ville bli tilgjengelig med dieselmotor, regnet vi med at Dodge hadde fått hjelp av familiemedlemmet Mercedes-Benz. I stedet er Caliber, i likhet med Mitsubishi Grandis, utrustet med en 2,0-liters Volkswagen-motor. Denne kraftkilden kjenner vi fra en rekke Audi-, Skoda- og Volkswagen-modeller, der den går under betegnelsen 2.0 TDI. Det betyr at vi her snakker om en 140-hesters pumpedysemotor. I Volkswagen-produktene yter motoren 320 newtonmeter, men av uvisse årsaker oppgir Dodge 310 Nm for Calibers vedkommende.

Mer enn sterk nok

Caliber har en egenvekt på 1.425 kilo, noe som betyr at den veier rundt 30 kilo mindre enn en tilsvarende motorisert sedan-utgave av Volkswagen Passat. Med tanke på at motoren gjør en svært god jobb i Passat 2.0 TDI, var det ingen overraskelse at den oppleves som mer enn sterk nok også for Caliber. Pumpedyse-dieselen er sterk gjennom hele registeret, ikke minst ved lave turtall. Vi erfarte blant annet at motoren ved tomgang klarte å trekke Caliber oppover relativt bratte bakker - i tredjegir. Da viste turtellernålen 800 omdreininger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer