Motor og kjøreegenskaper

Motoren er jevnt over tilfredsstillende, men ikke bilens sterkeste side. Kjøreegenskapene, derimot, har ingenting med minibusser eller vans å gjøre - S-Max er svært velkjørende.

Publisert
Sist oppdatert

S-Max 1,8 TDCi vil være tilgjengelig i to utgaver: Den ene, vår testbil, med 125 hestekrefter, og en mer beskjeden (og avgiftsgunstig) som skilter med 100 hester. Sistnevntes ankomst på markedet medfører en økning på 22.000 kroner for testbilens vedkommende, da denne var tilgjengelig til såkalt introduksjonspris. Denne er fortsatt gyldig i skrivende stund.

Snau grunnversjon?

Vi mistenker at 100 hestekrefter kan bli i snaueste laget for denne bilen uten at vi skal snakke om karakterisert undermotorisering - i denne typen bil er en fyldig dreiemomentkurve å foretrekke fremfor en hylende toppeffekt. Vi vet imidlertid at den tyngre Galaxy akselererer fra 0 til 100 på 14,3 sekunder med denne motoren hvilket indikerer at S-Max vil prestere samme øvelse på cirka 14 blank.

Jobber bra

Vi hadde imidlertid 125 hester til rådighet, ledsaget av 320 newtonmeter dreiemoment ved 1.800 omdreininger. Toppeffekten dukker opp ved lave 3.700 omdreininger, og moroa er over ved 4.000. Det utnyttbare registeret er med andre ord relativt smalt. Med sekstrinns girkasse klarer motoren 0 til 100 på 11,4 sekunder. Toppfarten er oppgitt til 190 kilometer i timen og vi har etter å ha krysset Tyskland et par ganger grunn til å tro at bilen kan takle det helt greit - på betingelse av at den ikke har gått hundrevis av mil på norske veier i forkant. Mer realistisk: Med denne motoren trekker S-Max bra, også med familie og bagasje ombord. Forbikjøringer under normale forhold er uproblematiske. Imidlertid opplevde vi dessverre motoren som sådan som langt fra harmonisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer