Motor og kjøreegenskaper

Peugeot 207 er lettkjørt, komfortabel og inspirerende. Men 1,6-literen lever ikke opp til forventingene.

Publisert
Sist oppdatert

1,6 liter slagvolum, 110 hestekrefter og 147 newtonmeter er vanligvis nok til å gjøre en god jobb selv i en kompaktklassebil. I en småbil vil en slik motorisering erfaringsmessig resultere i kraftoverskudd og kvikk akselerasjon.

207 er imidlertid ikke noen vanlig småbil. Vi har allerede fortalt at bilen har en egenvekt på hele 1.225 kilo. Dette er oppsiktsvekkende mye for en småbil, selv om 207 er blant de absolutt største småbilene på markedet. Den høye egenvekten fører blant annet til et høyt forbruk. 207 1.6 er oppgitt å svelge unna 0,70 liter per mil ved blandet kjøring, noe som er uvanlig mye. Det betyr blant annet at bilen har samme forbruk som kompaktbilen Toyota Corolla 1.6.

Mer enn 12 sekunder

Også akselerasjonstidene lider under den høye egenvekten. Peugeot oppgir selv at bilen trenger 10,6 sekunder til hundre, noe som er svakt i seg selv. Toyota Corolla 1.6 skal for eksempel klare samme øvelse på 10,2 sekunder. Ute i virkeligheten viser det seg imidlertid at 207 1.6 ikke er i nærheten av den oppgitte akslerasjonstiden. I våre uhøytidelige målinger klarte vi aldri å komme under 12,1 sekunder - og endte vanligvis opp på rundt 12,5. Dette er kort og godt ynkelig, og betyr at de fleste småbiler med 1,4-liters motorer greit vil holde følge med 207.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer