Motor og kjøreegenskaper

Takket være lang akselavstand føles Note voksen på veien og byr ikke på overraskelser av noe slag. 1,6-literen fungerer fint i kombinasjon med en femtrinns manuell girkasse.

Publisert
Sist oppdatert

Med en egenvekt på 1.107 kilo er Note en lett bil etter dagens standarder. Det gjør at den klarer seg fint med 110 hester og 153 newtonmeter, selv om momenttoppen ligger så høyt som på 4.400 omdreininger. I praksis drar motoren relativt jevnt fra bunn og til toppen, men er klart sprekest mellom 3.500 og 5.500 omdreininger. Makseffekten ligger på 6.000 omdreininger, men på så høye turtall blir støyen litt i overkant. 0-100 går på 10,7 sekunder og toppfarten er 183 km/t.

Lettkjørt

Den femtrinns manuelle girkassen er fornuftig steget og matcher motoren bra. På rene motorveietapper kunne man dog ønsket seg et sjettegir. Turtallet i 100 km/t ligger på 3.000 omdreininger, uten at det blir et stort problem støymessig. Den litt lange girstanga glir imidlertid lett og presist mellom girene og bidrar til at Note er en svært lettkjørt bil.

Elektrisk servostyring

Lett er også den styringen med sin elektriske servofunksjon. Renault har fått mye pepper for sine el-servoer i blant annet plattformsøskenene Clio og Modus, og noe av dette kjenner man igjen i Nissan Note. Spesielt i lav fart gir styringen et syntetisk inntrykk. Oppe i normale landeveishastigheter oppleves imidlertid ikke dette som noe stort problem, selv om styringen neppe kan sies å være noe under av følsomhet. Det som derimot kan oppleves sjenerende er kraftreaksjoner i rattet. Med 153 newtonmeter hadde vi ikke forventet at det skulle være såpass merkbart. Styreresponsen er imidlertid ganske kvikk og bidrar til at Note trives relativt bra og virker lettfotet når veiene blir svingete.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer