Motor og kjøreegenskaper

Den nye Sportage-dieselen gjør en god figur og den manuelle girkassen imponerer. Et godt hjuloppheng sørger for høy komfort og gode kjøreegenskaper. Velfungerende firehjulsdrift gir god fremkommelighet.

Publisert
Sist oppdatert

I motsetning til Honda, Nissan og Toyota, som har satset på 2,2 liter slagvolum i sine folke-SUV-dieselmotorer, har Kia satset på en klassisk 2,0-liter. Denne produserer likevel 140 hestekrefter, like mye som Honda CR-V- og Nissan X-Trail-motorene og fire hestekrefter mer enn Toyota RAV4-motoren.

På dreiemoment-siden er Kia-motoren imidlertid noe svakere enn sine hovedkonkurrenter. 305 Nm ved 1.800 omdreininger er ikke svake tall, men Toyota, Nissan og Honda henter ut henholdsvis 310, 314 og 340 newtonmeter fra sine kraftkilder.

12,0 sekunder

Kia Sportage hadde nok hatt godt av en enda kraftigere motor - den er nemlig en tung bil. Med en egenvekt på hele 1.685 kilo veier den for eksempel 100 kilo mer enn Toyota RAV4 2.2 D-4D. Den høye Sportage-egenvekten er selvsagt en ulempe også i avgiftssammenheng.

Direkte treg er Sportage 2.0 16V CRDi imidlertid ikke. Oppgitt 0 til 100-tid er 12,0 sekunder, en tid vi nesten klarte å duplisere i våre uhøytidelige målinger.

Stillegående

Selv om vi selvsagt kunne ønsket oss en enda kraftigere drivkilde, lærte vi oss raskt å sette pris på Kias nye 16-ventilerte common rail-motor. Denne kjennetegnes blant annet ved myk og stille gange, i hvert fall fra kupé-perspektiv. Motoren er i tillegg relativt vibrasjonsfri, i hvert er det ingen rystelser som når frem til verken sete, girspak eller pedaler. Noen mikroskopiske vibrasjoner i rattet er riktignok merkbare, men disse er overhodet ikke irriterende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer