Motor og kjøreegenskaper

Litt bedre utsikt, mindre fare for å slå nedi på en humpete hyttevei og en stivere bil er i hovedsak det hevingen bringer med seg.

Publisert
Sist oppdatert

Det er vanskelig å isolere effekten av hevingen fra den påvirkningen de betydelig bredere og stivere hjulene har, men Polo Cross er stivere enn vanlig Polo. Du merker det negativt i dumper med skarpe kanter, og du merker det positivt når du kjører friskt. Oppstivingen mer enn oppveier for det hevede tyngdepunktet, og det har klart vært meningen å gi Polo Cross sportsligere kjøreegenskaper.

Ikke alt for sportslig

Det sportslige blir imidlertid godt skjult av en motor som på ingen måte kan kalles sportslig. En 1,4-liters tresylindret dieselmotor som yter 70 hestekrefter orker bare 0-100 km/t på 15,9 sekunder, men selv om det tar lang tid å nå marsjfart er forbikjøringsressursene bedre enn akselerasjonstiden gir inntrykk av. Dreiemomenter er nemlig på høyde med en 1,6-liters bensinmotor med 115 hestekrefter som sitter i storebror Golf, og 155 Nm fra 1.600 o/min gir god akselerasjon i tredje- og fjerdegir hvis forbikjøringsmulighetene byr seg. Motoren er dessuten relativt støysvak unntatt på høye turtall.

Tyngre

Polo Cross er naturlig nok tyngre enn en vanlig Polo, og hevingen fører med seg økt luftmotstand. Det går utover akselrasjonstiden som er 1,3 sekunder dårligere, og det går utover forbruket. Der vanlig Polo med samme motoren nøyer seg med 0,45 l/mil ved blandet kjøring, krever Polo Cross 0,5 l/mil. Differansen er overraskende stor, og viser tydelig hvor mye vekt har å si for forbruket. Vektulempen til Polo Cross er 65 kilo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer