Motor og kjøreegenskaper

Nye Santa Fe er inntil videre motorisert utelukkende med en moderne 2,2-liters dieselmotor. Vi kjørte den kombinert med en litt vimsete automatkasse, men totalt sett får drivlinjen godkjent. Santa Fe er forøvrig fremfor alt komfort-innrettet og ingen sportsbil. Selvfølgelig.

Publisert
Sist oppdatert

Og terreng-egenskapene? Vil sikkert noen spørre. Vel, vi skal ikke gå alt for mye inn på dem da dette ikke egentlig er bilens domene. Imidlertid er bilen konstruert slik at den kan forsere vanskelige traktorveier og komme seg frem på guffent føre. Den har høy bakkeklaring og firehjulsdrift.

Moment på etterspørsel

Firehjulsdriften er av typen som griper inn når det er nødvendig. I utgangspunktet er Santa Fe forhjulsdrevet og systemet overfører dreiemoment bakover ved behov - opp til en 50/50-fordeling. Forøvrig kan denne fordelingen låses om nødvendig for å komme seg ut av et uføre, men over 40 kilometer i timen oppheves låsingen automatisk. Kreftene som fordeles på denne måten blir levert via en ny automatgirkasse fra en sterk dieselmotor utviklet av Hyundai i Europa.

Tilstrekkelig men ikke mer

2,2 CRDI-motoren er en ganske ny turbodieselmotor som mates av en common rail av andre generasjon med et trykk på 1.600 bar. Dette produserer 150 hestekrefter ved 4.000 omdreininger mens dreiemomentet er 335 newtonmeter fra 1.800 til 2.500 omdreininger. På papiret ser dette greit ut om ikke spesielt imponerende. Tatt i betraktning at vår velutstyrte Santa Fe i praksis nærmer seg en masse på to tonn er da også ytelsene på veien godkjent, men noen friskus har vi ikke med å gjøre her. Fra 0 til 100 kilometer i timen skal det ta 13 sekunder med automatkasse, hvilket stemmer overens med inntrykket vi fikk. Mellomakselerasjonene er greie hvis girkassen går med på å spille på lag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer