Motor og kjøreegenskaper

Voldsomme ytelser, en herlig girkasse og imponerende kjøreegenskaper. Mazda 6 MPS leverer inspirasjon og kjøreglede i bøtter og spann.

Publisert
Sist oppdatert

Hjertet i Mazda 6 MPS er en 2,3-liters firesylindret motor med 16 ventiler. Sistnevnte har variable tider og drivstoffet sprøytes direkte inn i sylindrene. Det betyr at luften, som tvinges inn i motoren ved hjelp av en turbolader, har innsugene for seg selv. Resultatet er 260 hestekrefter ved 5.500 omdreininger, noe som betyr hele 115 hestekrefter per liter slagvolum.

380 newtonmeter

Dreiemomentet er minst like imponerende. 380 Nm ved 3.000 omdreininger er voldsomt, og betyr at Mazda-motoren produserer et like høyt dreiemoment som Audis nye 2,7-liters dieselmotor (380 Nm ved 1.400 o/min). Tallene forteller oss at Mazda har evnet å hente ut hele 168 Nm per liter slagvolum, noe som er i klasse med markedets mest effektive dieselmotorer.

Rått skyv hele veien

En ordinær Mazda 6 1.8 har en egenvekt på 1.305 kilo. MPS har imidlertid en større motor, firehjulsdrift og en kraftigere girkasse, noe som betyr at vekten øker med 285 til 1.590 kilo.

Vekten ser imidlertid ikke ut til å legge noen demper på motoren, som er en av de herligste kraftkildene vi har vært borti. Allerede fra 2.250 omdreininger leveres et herlig skyv som dytter ryggen godt tilbake i seteryggen. Skyvet avtar ikke oppover i registeret - tvert i mot. Motoren produserer herlig og avhengighetsskapende akselerasjon opp gjennom hele registret og når turtellernålen passerer 5.000-streken innledes finalen. Herfra og ut til rødmerkingen ved 6.500 omdreininger er motoren i sitt ess og fartsøkningen er oppsiktsvekkende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer