Motor og kjøreegenskaper

Du kommer først frem med Audien, ikke langt bak men mer utvilt i MLen, og klart til sist og litt overraskende mest utvilt i Discoveryen.

Publisert
Sist oppdatert

For de skarpere kjøregenskapene i Q7 har sin pris i form av tilstedeværelse i enhver smådump og høyere lydnivå der dekkstøyen er mest påtrengende.

ML imponerer

Den relativt nye MLen imponerer ved å tåle høyt tempo og samtidig beholde manerene. Den har det mest elegante antiskrenssystemet (ESP) med mykest inngripen, og den sliter heller ikke alt for mye med veigrepet. Vekten er nok den viktigste forklaringen til at det går greit å kjøre friskt, MLen er klart lettest, nesten 200 kilo lettere enn Q7.

Og ML kan kjøres relativt hardt uten at det går utover komforten, og det er luftfjæringen som gjør at bilen klarer å skjule vekten så godt.

Klart mest sportslig

Men det er ikke tvil om at Q7 er den mest effektive svingeslukeren, den har en girkasse som er med på notene og bremser som både er effektive og lett å porsjonere. Dessuten har den en styring som gir gode tilbakemeldinger, og kombinert med det beste veigrepet er det mulig å pushe Q7 litt lengre.

Discoveryen er sterkt plaget av høy vekt, og dessuten sliter den med litt tilfeldig veigrep, litt vag styring og bremser som gir en av-og-på-følelse. Discovery er også den bilen der ESP-systemet griper aller mest kontant inn, også i situasjoner der det strengt ikke virker helt nødvendig. Også Q7 sliter med en ESP som er veldig kontant, og som uvanlig for Audi griper drastisk og brått inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer