Motor og kjøreegenskaper

Renault-dieselen i Grand Vitara er ingen klasseleder men den er hevet over middelmådigheten - bilen er sprek nok og trekker bra. Bilen har permanent 4X4 og kjøreegenskapene er uklanderlige, men de kunne ha vært gardert med ESP.

Publisert
Sist oppdatert

Da vi testet Grand Vitara med toliters bensinmotor på 140 hestekrefter var drivverket noe av det som trakk ned. Det var ikke i kapitelet motor og kraftoverføring at bilen overbeviste mest. Derimot fikk bilen høyst godkjent når det gjalt kjøreegenskaper. Hvordan ble så den overfladisk sett samme bilen med en helt annen motor på et helt annet føre?

Renault-diesel

Tidligere Diesel-Vitaraer hadde PSA toliters-aggregater som kraftkilde. Hva finner man så under panseret i Grand Vitara DDiS? Jo, en firesylindret 1,9-liters Common Rail dieselmotor fra Renault, utstyrt med partikkelfilter. I Grand Vitara yter den 129 hestekrefter ved lave 3.750 omdreininger og 300 newtonmeter ved 2.000 omdreininger.

Tilstrekkelig

SUVen på 1,6 tonn blir altså ingen bombe med denne motoren, men den er langt fra undermotorisert, og bilen oppleves som sprekere enn det ser ut på papiret. Vi fant den ihvertfall trivelig nok med myk gange og jevnt og ganske kraftfullt drag - såfremt man holder seg innenfor et (litt for) smalt register mellom 1.800 og 3.500 omdreininger. Innenfor dette registeret er eksempelvis ikke forbikjøringer noen stressfaktor å snakke om. Sportslighet er derimot et fremmedord. Om det trekker bra fra 1.800 omdreininger skjer det til gjengjeld ikke stort på lavere turtall og havner man der nede må girspaken tas i bruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer