Motor og kjøreegenskaper

Golf GT TSI kan skilte med en revolusjonerede motor, oppsiktsvekkende ytelser, uvanlig lavt forbruk og herlige kjøreegenskaper.

Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen Golf har en rekke sterke sider og er derfor allerede vår favoritt i kompaktklassen. Et flott interiør, høy kvalitetsopplevelse, god plass og fine kjøreegenskaper er blant årsakene til at Golf tok innersvingen på Peugeot 307 og Toyota Corolla i vår stortest for ganske nøyaktig to år siden.

Senket 15 millimeter

Golf GT er selvsagt en Golf - men den er i tillegg mye mer. I likhet med Golf GTI hviler også GT på et sportsunderstell, noe som blant annet betyr at bilen er 15 millimeter lavere enn andre Golfer. I tillegg er bilen satt opp med dekk i dimensjon 225/45-17, noe som også bidrar i sportslig retning.

Kjøreglede

Stivere hjuloppheng, senket tyngdpunkt, bredere dekk og lavere dekkprofil medvirker til at Golf GT leverer enda mer kjøreglede enn en ordinær Golf og at bilen i praksis stiller i samme klasse som Golf GTI når det kommer til kjøreegenskaper. Dette oppleves ute i virkeligheten ved at bilen formelig limer seg fast til underlaget, også på landeveier preget av voldsom og uforutsigbar telehiv.

Også den herlige og presise styringen, som er tung nok til å gi den riktige følelsen, bidrar i positiv retning. Golf GT har riktignok ikke det samme fantastiske, avkuttede rattet som Golf GTI. Men det treekede GT-rattet er skinntrukket, har tommel-utsparringer klokken kvart på tre og ligger godt i hendene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer