Motor og kjøreegenskaper

Mazda 6-kunder kan velge mellom to dieselmotorer. Vi følte intet savn etter det kraftigste alternativet.

Publisert
Sist oppdatert

Mazda 6 har helt siden starten vært tilgjengelig med dieselmotor, men her i landet forsvant disse i 2004, og det var først i sammenheng med ansiktsløftingen at bensinmotorene igjen fikk selskap. Til gjengjeld kan man nå velge mellom to dieselalternativer, en 121- og en 143-hester. Begge har 2,0 liter slagvolum, 16 ventiler og mates via common rail innsprøytning.

Maks effekt ved 3.500 o/min

Vårt testeksemplar var utrustet med den rimeligste varianten, som altså yter 121 hestekrefter. Dette høres kanskje ikke så voldsomt ut, all den tid det finnes 1,6-liters dieselmotorer som leverer 110 hester. Mazda-motoren er imidlertid et godt eksempel på at antall hestekrefter ikke alltid bør tillegges avgjørende betydning. Hvis vi ser nærmere på de tekniske dataene viser det seg nemlig at de 121 hestekreftene er på plass allerede ved 3.500 o/min. Dette er uvanlig tidlig og betyr at man ikke trenger å presse motoren for å hente ut maksimal effekt.

320 newtonmeter

Det som er minst like interessant, er dreiemomentet. Det viser seg nemlig at Mazda-motoren produserer hele 320 newtonmeter ved 2.000 omdreininger. Det betyr blant annet at motoren er like sterk som 136-hesteren som er å finne i diverse Citroën-, Ford-, Peugeot- og Volvo-modeller. Det betyr også at den kan skilte med like høyt dreiemoment som 150-hesteren vi kjenner fra Alfa Romeo, Opel og Saab. Når det kommer til dreiemoment har derfor ikke Mazda-motoren noe å skamme seg over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer