Motor og kjøreegenskaper

Nye Lexus IS fremstår som det den ønsker å være: Premium på både motorisering og kjøreegenskaper. Kanskje på grensen til det sterile?

Publisert
Sist oppdatert

Vi opplevde IS250 som lettkjørt og presis på veien og som tilstrekkelig motorisert - uten noe å få noe spesielt kick av.

Fra rekkesekser til V6

Mens forrige Lexus IS var utstyrt med en motor med seks sylindre i rekke – noe BMW heretter blir alene om etter at også Mercedes har gått over til V-arkitekturen – har nye IS250 en V6-motor under panseret. Den har et slagvolum på nøyaktig 2,5 liter, direkte bensini-nnsprøytning og er basert på 3-literen kjent fra fjorårets Lexus-nyhet: GS300. I IS250 yter den 208 hestekrefter og trekker med 252 newtonmeter ved 4.800 omdreininger. På papiret er dette ikke spesielt imponerende, og bilens vekt er anselig. Allikevel gjør den moderne og kultiverte motoren en meget god jobb i samarbeid med en av de beste automatgirkasser vi har hatt med å gjøre. Toppfarten er av Lexus oppgitt til 225 kilometer i timen og 0 til 100 går unna på litt over åtte sekunder. Vil man ha riktig friske ytelser må man høyt opp i turtallene - konkurrenten fra BMW oppleves som sterkere i mellomregisteret.

Utmerket girkasse

Bilen var altså utstyrt med en automatisk sekstrinns girkasse. Den er forbilledlig både når det gjelder bruk og virkemåte: Girskiftene var raske og foregikk diskret og behagelig. Den er også satt opp på en måte som utnytter motoren bra. Man kan gire manuelt med hendler bak rattet uten at vi opplevde at det ga noen fordel. I praksis vil motoren, ved konstant fart 100 kilometer i timen, ha et turtall på 1.800 omdreininger i 6. gir, 2.300 omdreininger i 5., 3.100 i 4. gir og 4.400 omdreininger per minutt i tredje gir. Utvekslingen er med andre ord uten "hull" i landeveis- og motorveitempo og fremdriften er upåklagelig uten å bli rykkete eller masete.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer