Motor og kjøreegenskaper

Nye Toyota RAV4 er lettkjørt både i byen og på landeveien. Firehjulsdriften fungerer utmerket og bensinmotoren er mer enn sterk nok.

Publisert
Sist oppdatert

Nye RAV4 kan leveres med tre motoralternativer - én bensinmotor og to dieselmotorer. Den kraftigste dieselmotoren er en skikkelig kraftplugg som yter hele 177 hestekrefter og 400 Nm. Den høye prisen (477.000 kr) sørger imidlertid for at denne blir et urealistisk alternativ for mange av oss.

2.0 VVTi eller 2.2 D-4D

For ordinære lønnsmottakere vil derfor valget i praksis stå mellom en 2,2-liters dieselmotor som yter 136 hestekrefter og en 2,0-liters bensinmotor. Bensinmotoren kan, i motsetning til dieselmotoren, kombineres med automatgirkasse. Og det var nettopp en RAV4 2.0 VVT-i med automatkasse vi disponerte i vår første RAV4 III-test.

152 hestekrefter

Bensinmotoren er en videreutvikling av den vi kjenner fra forrige generasjon RAV4, noe som betyr 2,0 liter slagvolum og variable ventiltider. Motoren yter nå 152 hestekrefter og 195 Nm og trekker godt gjennom hele registeret. Aller best trives den imidlertid ved høye turtall. I området fra 5.000 til 6.500 omdreininger produseres så effektiv fartsøkning at forbikjøringer aldri blir noe problem.

Fordi nye RAV4 har vokst både i lengde og bredde, har bilen blitt nesten 200 kilo tyngre enn sin forgjenger. Likevel påstår Toyota at bilen skal klare 0 til 100 på 10,6 sekunder - like raskt som forgjengeren. Med automatkasse øker tiden til 12,0 sekunder, noe som absolutt er godkjent for en firehjulstrekker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer