Motor og kjøreegenskaper

Med tanke på det beskjedne slagvolumet, er Renaults 1,5-liters dieselmotor en imponerende kraftkilde. Den som er på jakt etter kjøreglede vil ikke bli imponert over Grand Scenic, men hvis målet er trygghet og forutsigbarhet scorer franskmannen høyt.

Publisert
Sist oppdatert

Grand Scenic 1.5 dCi er utrustet med en topp moderne dieselmotor med common rail innsprøytning og turbo. Til tross for et slagvolum på bare 1.496 kubikkcentimeter produserer motoren 105 hestekrefter ved 4.000 o/min. I tillegg leverer motoren 240 newtonmeter ved 2.000 omdreininger.

240 newtonmeter er ikke så mye i dagens dieselverden, der de fleste 2,0-liters motorer kan friste med minst 300 newtonmeter. Likevel, hvis man har i mente at de fleste 2,0-liters bensinmotorer leverer under 200 newtonmeter, fremstår 240 Nm som et sterkt tall, slagvolumet tatt i betraktning.

Sterk gjennom hele registeret

Og ute i virkeligheten opplevde vi aldri savn etter mer kraft. Den lille dieselmotoren gjør nemlig en svært god jobb. Kraftkilden produserer merkbar akselerasjon allerede fra 1.000 omdreininger og når den digitale turtelleren nærmer seg 2.000 omdreininger, produserer motoren et fint skyv i seteryggen. Den overraskende friske fartsøkningen vedvarer gjennom hele registeret, og gir seg ikke før ved 4.500 omdreininger, der det føles riktig å legge inn girskiftet.

Gjerrig

Med tanke på at man faktisk befinner seg i en nesten 4,5 meter lang syvseter, gjør 1,5-literen en overraskende god innsats under alle forhold. Den manuelle sekstrinns-kassen passer motoren godt, og verken forbikjøringer eller tung last er noe problem. I tillegg er bilen rimelig i drift. Renault oppgir et blandet forbruk på bare 0,54 liter per mil ved blandet kjøring, noe som er svært gode tall for en såpass høy, lite aerodynamisk og 1,5 tonn tung bil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer