Motor og kjøreegenskaper

En relativt tung og solid mellomklassebil trenger mer enn 115 hestekrefter for å være sprek, og med passasjerer og last er det pyntelig kjøring i høyrefilen som gjelder.

Publisert
Sist oppdatert

Men ender du opp med en 316i og er glad i sportslig kjøring er ikke alt håp ute, det er faktisk god underholdning å hente ut det bilen er god for på en svingete vei. Girspaken må brukes flittig, og tull og tøys i utgangen av svingene stjeler mye fart, men når alt stemmer er kjøregleden på topp tross mager motorisering.

Fleksibel og turtallsvillig

1,6-literen er en representant for de moderne bensinmotorene som både trekker godt på lave turtall og som er ivrige oppover i turtallsskalaen. Motoren er sterk nok på lave turtall til at all hverdagskjøringen for de forsiktige kan utføres under 4.500 o/min, men skal du kjøre forbi eller hente ut maksimal effekt må du oppover i turtall. 115 hestekrefter dukker opp ved 6.000 o/min, og ved 6.500 o/min er det ikke særlig mer å hente.

Dreiemomenttoppen, 150 Nm, er ved 4.300 o/min. Det er ikke noen markerte topper på vei til maksimalt turtall, men det virker som den er litt ekstra ivrig fra 5.500 o/min.

Nok gir

Med et spenn fra 2.000 til 6.500 o/min med tilgjengelige krefter er det kanskje litt overkill med en sekstrinns girkasse. BMW har nok valgt denne løsningen dels fordi denne girkassen allerede er på plass i bilen for de større motorene, og dels fordi det gir bedre toppfartsressurser. Selv med moderate 115 hestekrefter er toppfarten akseptable 206 km/t, en lettere 116i med samme motor klarer til sammenlikning 200 km/t med sin femtrinns girkasse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer