Motor og kjøreegenskaper

Ford Maverick 2.3 er komfortabel og kan skilte med både sterk motor, god girkasse og bra bremseredskap. Men høyt forbruk og elendige terrengegenskaper trekker ned. Vårt testeksemplar var i tillegg satt opp med den verste styringen vi til nå har vært borti.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har testet Maverick to ganger tidligere og hadde ikke spesielle problemer med styringen da. Denne gangen var imidlertid styringen den verste vi til nå har vært borti i en ny bil. Ikke bare er styringen ufølsom og dvask, i tillegg vibrerer rattet så kraftig i høye hastigheter at man blir sliten i hendene. Det mest håpløse av alt var imidlertid at rattet var skjevt. For at bilen skulle kjøre rett frem, måtte vi vri rattet omlag ti grader til venstre for utgangsposisjon.

Vi vet ikke sikkert hva som er årsakene bak den elendige styringen - men sannsynligvis har det nok oppstått en feil i forstilling og/eller avbalanseringen av ett eller flere hjul. Uansett årsak går i hvert fall enhver form for kvalitetsfølelse opp i røyk.

Kobles inn ved behov

Maverick er utrustet med firehjulsdrift og vil derfor gi langt bedre fremkommelighet på vinterføre enn ordinære for- eller bakhjulsdrevne biler. Når det er sagt, er nok Maverick blant de mest hjelpesløse firehjulstrekkerne vi har kjørt. Firehjulsdriften i seg selv er ikke nødvendigvis dårlig. I sammenheng med forrige ansiktsløfting gikk Ford over fra en silikonbasert kløtsj til dagens elektromagnetiske løsning. Denne kobler inn bakhjulene ved behov - noe som skjer relativt raskt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer