Motor og kjøreegenskaper

Med 140 hestekrefter, 320 newtonmeter og en av verdens raskeste girkasser blir Touran den reneste muskelracer. Sportsunderstellet gir kjøreegenskaper som holder følge med kreftene - men går på bekostning av komforten.

Publisert
Sist oppdatert

En 2,0-liters dieselmotor høres ikke så voldsomt ut, ei heller 0 til 100 på 10,6 sekunder. Ute på veien derimot, er Touran 2.0 TDI DSG blant de sterkeste og friskeste fleksibilene du kan ratte. 320 newtonmeter ved 1.750 omdreininger betyr at en hel masse kraft alltid er tilgjengelig og en superrask girkasse sørger for at ingen tid går til spille når girskift skal utføres.

Både rask og komfortabel

Som faste DinSide-lesere vil vite, har vi gjentatte ganger skrytt Volkswagen-konsernets DSG-kasse opp i skyene. Den vakre girspaken er en nytelse å betjene og ved å vippe spaken til siden kan man om ønskelig gire "manuelt". Under drive-trinnet finner vi et sportsprogram, som gir et mer aggressivt giringsmønster og i instrumentdisplayet ser man til enhver tid hvilket trinn girkassen arbeider i. Ved aktiv kjøring girer DSG-kassen som om den skulle ha fanden i hælene, samtidig som den evner å levere myke og komfortable skift når føreren er mer forsiktig med gasspedalen.

Kan bli enda bedre

Hvis man skal være pirkete, bør man imidlertid nevne at DSG-kassen har forbedringspotensiale. Blant annet er Volkswagen åpenbart redde for å slippe alle de 320 newtonmetrene rett inn i girkassen fra stillestående. Dette oppleves ved at det tar cirka halvannet sekund fra gasspedalen når gulvet til full akselerasjon oppnås. Hadde det ikke vært for denne tregheten i startgropen, ville 0 til 100-tiden sannsynligvis vært nede på rundt 9,0 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.