Motor og kjøreegenskaper

Det vil dukke opp mange motoralternativer i nye Passat, fler enn de åtte som tilbys fra introduksjonen. Selv om dieselmotoren på 105 hestekrefter ikke bidrar til at bilen oppleves som sportslig, er det kanskje den viktigste motoren på grunn av kombinasjonen av pris og krefter.

Publisert
Sist oppdatert

Mange kjenner 1,9 TDI-motoren fra tidligere, og den trives godt også i den nye Passaten. Den største forskjellen fra tidligere modell er at den bråker mindre, men at girkassen er dessverre har blitt litt tristere. Akkurat det med snillere lyd er viktigst, på samme måte som i nye Golf har det gjort motoren til et mer interessant alternativ.

Bedre

Den nye Passaten er morsommere å kjøre, og mer komfortabel enn forgjengeren. Og kjøreegenskapene er helt i klassetoppen, det er bare mellomklassebilene i prisklassen over som matcher Passaten. Den største forskjellen er at den markerte understyringen ikke lenger preger kjøringen i svinger, Volkswagen har tillatt mer balanse i nye Passat. Det kan skyldes at alle nye Passater vil bli levert med ESP, og at fabrikken med det mener sikkerheten er ivaretatt.

De mer sportslige kjøreegenskapene, som blir fulgt opp av god styrefølelse og gode bremser, er godt innenfor grensen av det forutsigbare og trygge. Det er lett å bli trygg på oppførselen til den nye Passaten.

1,9 TDI

Den velkjente motoren er billigste dieselalternativ i nye Passat, og akkurat denne versjonen yter 105 hestekrefter ved 4.000 o/min og 250 Nm ved 1.900 o/min. Dette er en effektiv og litt kjedelig motor, men som gjør jobben godt nok til at de aller fleste vil kunne trives med den. For å bli et mer spennende dieselalternativ må nok 35.000 kroner spanderes på den nyere 2-literen med 140 hestekrefter og sekstrinns girkasse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.