Motor og kjøreegenskaper

Du får etter hvert en god følelse av kontroll om bord i den cockpitinspirerte førerplassen i 9-3 Sport Sedan, men både betjening og girkasse trenger tilvenning.

Publisert
Sist oppdatert

Motorkarakteristikken derimot er det lett å venne seg til, sterke fra 1.500 o/min, og ikke blant de som går helt tom for krefter mot slutten av registeret. Særlig det siste har mye å si for kjøreopplevelsen, men kanskje spesielt for de som velger versjonen med manuell girkasse. Både automatgirkassen og den manuelle girkasse er sekstrinns.

Sprek

Til å være en 1,9-liter er dette en sprek dieselmotor, og selv om effektuttaket er høyt er motoren relativt kultivert. Det er kun ved oppstart og ved kjøring i lave hastigheter at knatringen er tydelig. I fart oppleves motoren som sprek, men med automatgir somler den unødig mye fra stillestående.

1,5 sekunder skiller manuell og automat fra 0-100 km/t; hos BMW skiller det kun 0,2 sekunder i 320d. Girkassen nøler generelt for mye i første og andre gir, noe som kan tyde på at girkassen ikke er fullt ut tilpasset det kraftige dreiemomentet. 1,9-literen leverer 320 Nm fra 2.000 o/min. I høyere gir serveres kreftene riktigere, og for eksempel ved forbikjøringer er det bare å forsyne seg av kreftene motoren har på lager.

Automatgir

Sterke dieselmotorer med automatgir er noe av det mest effektive og komfortable som finnes for å sluke mil på landeveien. Kreftene er som regel effektivt tilgjengelig og også tilstrekkelig for å hente mer fart etter en sving. Automatgirkassen i 9-3 er av typen som til en viss grad lærer seg ditt kjøremønster, men det er fortsatt rom for forbedringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer