Motor og kjøreegenskaper

Den som er på jakt etter en sprek bil, hopper selvsagt over Volvo V50 1.6i. Likevel tror vi de fleste vil oppleve 1,6-literen som tilstrekkelig.

Publisert
Sist oppdatert

1,6-literen i V50 er ingen ny motor. For eksempel vil mange Ford-eiere dra kjensel på kraftkilden, som er å finne i både Fiesta, Fusion, Focus og C-Max. I disse bilene yter motoren 100 hestekrefter og Ford-eide Volvo har åpenbart ikke sett noen grunn til gjøre endringer i effekt-uttaket.

Det betyr at V50-motoren på papiret fremstår som ganske tam sammenlignet med mange andre 1,6-liters motorer. De fleste andre motorprodusenter tar nemlig ut mellom 105 og 120 hestekrefter av sine 1,6-liters bensinmotorer. Dreiemomentet holder imidlertid følge med konkurrerentene. V50-motoren produserer 150 Nm ved 4.000 o/min, noe som er et par Nm over klasse-gjennomsnittet.

Fint mellomregister

100 hestekrefter og 150 Nm høres i utgangpunktet ikke spesielt friskt ut i en bil som veier 1,3 tonn. Men ute i virkeligheten gjør motoren etter vårt syn en bedre jobb enn tallene skulle tilsi. Motoren er nemlig ikke så avhengig av turtall som det vi hadde fryktet. 1,6-literen produserer et ganske fint bunndrag, samtidig som den oppleves som tilstrekkelig sterk i mellomregisteret. Dermed slipper man å gire ned hver gang man møter motbakker eller ønsker moderat fartsøkning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer