Motor og kjøreegenskaper

Alle kan få til rå eksoslyd, men det er ikke mye som slår summingen fra en sekssylindret boksermotor under harde oppbremsinger.

Publisert
Sist oppdatert

Og nettopp det med oppbremsinger illustrerer ett poeng med Boxster S. Eksostuning og motorromsisolasjon gjør at du ikke hører motoren under akselerasjon - en katastrofe tenkte vi i begynnelsen av testen. Motorbrems ble svaret, og den rene summingen fra boksersekseren gir et inntrykk av en mekanisk eleganse som ikke alt for mange biler kan skryte av. Likevel hadde vi nok fortrukket mer motorlyd også under akselerasjon.

Snilt inntrykk

Testbilen var sannsynligvis sesongens siste på piggfrie vinterdekk, og for en bil med veigrepsressurser som Boxster blir myke dekk med mye mønster ikke helt rettferdig. Det ga en bil som oppførte seg snilt, og som ga litt større marginer der veigrepet ga opp. Også håndteringen på andre siden av slippgrensen er nok en del enklere med disse dekkene.

Selv på piggfrie er veigrepet massivt, og av den typen som alltid gir inntrykk av å tåle mer. Og det beste av alt er at du får kjenne på dette også under ganske normal kjøring på svingete veier. Bilen kommuniserer spesielt tydelig hva den er god for selv om du ikke satser liv og lemmer. Har du for vane å stupe inn i svingene vil nok Boxster oppleves som en smule understyrt, men det er understyrt på samme måte som rundetid-riggede biler. Effektiviteten er utvilsom, og er du blant de som gir blaffen i effektivitet er den motorsterk og balansert nok til å sørge for mye god underholdning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer