Motor og kjøreegenskaper

HDi-motoren vi finner under C4-panseret er blant de beste små-dieslene på markedet. Kjøreegenskapene er gjennomsnittlige.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mer enn et par år siden at små dieselmotor hørte til sjeldenhetene. I løpet av de to siste årene har imidlertid en rekke produsenter brukt store ressurser på å utvikle dieselmotorer med beskjedent slagvolum.

Toyota kan nå tilby to effekt-varianter av sin 1,4-liter, mens Hyundai, Mitsubishi, Nissan og Renault har satset på 1,5-litere. De to sistnevnte har samarbeidet om sin 1,5-liter, som er å finne i Renault-modellene Kangoo og Megane og Nissan-modellene Micra og Almera. Opel-konsernet har nå både 1,4- og 1,7-liters motorer i sortimentet, mens Volkswagen-konsernet, som var svært tidlig ute, fortsatt har både 1,2- og 1,4-litere på sin motorpalett.

Finnes i en rekke modeller

En av de mest interessante små-dieslene som er utviklet i det siste årene, er imidlertid 1,6-literen vi finner i Citroën C4. Denne motoren er resultat av et samarbeid mellom gigantkonsernet Ford og det franske bilkonsernet PSA. PSA står bak både Citroën og Peugeot.

Når to så store aktører går sammen, ville det være overraskende om resultatet ble dårlig. Og det har det heller ikke blitt. Den nye 1,6-literen er nemlig en flott, sterk og gjerrig motor, som har fått plass i uvanlig mange modeller. Citroën, som har gitt motoren betegnelsen 1.6 HDi, har plassert den i både C4, C5 og Xsara Picasso. Familiemedlemmet Peugeot, som bruker samme betegnelse, har plassert motoren i både 206, 307 og 407. Også Ford-konsernet bruker motoren i to merker, Ford og Volvo. I Ford Focus og Focus C-Max heter motoren 1.6 TDCi, mens Volvo har valgt den korte betegnelsen D i modellene S40 og V50.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer