Motor og kjøreegenskaper

Firehjulsdriften er fortsatt det klare hovedargumentet for Liana, og den sørger for utmerket fremkommelighet, også på vinterveier i fjellet. I utgangspunktet er bakkeklaringen høy, men fordelen ved dette elimineres av sideskjørtene og frontspoileren på "Sport SUV". Ingen kjøring utenfor vei!

Publisert
Sist oppdatert

Design-elementene bilen er utstyrt med får tankene til å gå mer i retning av sport enn i retning av SUV. En ganske sprek motor og gode kjøreegenskaper er imidlertid ikke nok til å rettferdiggjøre betegnelsen Sport. Firehjulsdrift, som gir god fremkommelighet, er heller ikke tilstrekkelig til å snakke om en SUV.

Pigg motor

Motoren i Liana Sport SUV er en forbedret versjon av 1,6-liters maskinen med 16 ventiler som nå yter 106 hestekrefter ved 5.500 omdreininger. Dreiemomentet på 144 newtonmeter er tilgjengelig ved 4.000 omdreininger. Det er verdt å merke seg at dreiemomentkurven er fin og flat med 130 newtonmeter og mer mellom 2.000 og 5.500 omdreininger. Det betyr at motoren føles fint disponibel i dette registeret. Vårt prøveeksemplar hadde kjørt svært få kilometer, men vi syntes likevel at motoren virket pigg og hadde god respons på gassen. I registret 3.000 til 5.000 omdreininger er den faktisk morsom å kjøre litt sportslig på småveier. Som turbil, i jevn motorveihastighet, blir duringen fra motoren imidlertid slitsom etter en stund; monoform-karrosseriet fungerer tydeligvis på en måte som resonans-kasse når man ligger i femtegir i 100 kilometer i timen. Da ligger turtallet helt opp i mot 3.000 omdreininger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer