Motor og kjøreegenskaper

2.485 kilo delvis motivert av terrengegenskaper vil vel skremme de fleste som liker håndterlige svingebiler, men det er faktisk ikke så galt som det høres ut.

Publisert
Sist oppdatert

For inntil et visst punkt klarer luftfjæringen å stå imot krengekreftene, og effektiv kjøring er ikke noe problem. Den store bilen holder seg i vater, og i utgangen av svingen er det bare å øse på med 300 hestekrefter.

Går du over grensen krenger det skikkelig, og det største problemet er den voldsomme krengingen ved unnamanøvre i litt fart. Det er ikke uten grunn at fjorårets spionbilder av Discovery 3 nesten konsekvent viste en bil med ett hjul i luften på vei rundt Nürburgring.

Skjult V8

Selv om kjøreegenskapene kanskje ikke holder i rally-målestokk sørger den terrengtilpassede Jaguar-motoren på 4,4-liter for at det ikke vil være noe problem å sette ny rekord til hytta. Jaguar-motoren er ikke av de mest dreiemomentsterke 4,4-literene, men det holder godt med 425 Nm ved 4.000 o/min. En bra sekstrinns automatgirkasse sørger for at kreftene presenteres på en rettferdig måte, og den store forskjellen i forhold til en dieselmotor er livligheten også i høyere hastighet.

300 hestekrefter ved 5.500 o/min gjør til og med at den svært tunge bilen føles tilnærmet kvikk rundt effekttoppen. Likevel sitter vi med en følelse av at motoren ikke fullt ut er tilpasset vekten; for eksempel har Porsche i Cayenne S og Volkswagen med Touareg fått til V8-motorer med dreiemomentet tilgjengelig tidligere, en motorkarakteristikk som passer tunge biler bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer