Motor og kjøreegenskaper

102 hestekrefter og automatgir kan høres litt tynt ut, men en ivrig og moderne automatgirkasse hjelper godt til å kamuflere kraftunderskuddet.

Publisert
Sist oppdatert

Den sekstrinns automatgirkassen er såpass rask og komfortabel i skiftene at selv om den må jobbe flittig lager den ikke et stresset kjøremiljø. Og selv om 1,6-literen med 102 hestekrefter hører til forrige generasjon motorer er den ikke så langt unna den nyere 1,6-literen som leverer 115 hestekrefter når det kommer til styrke på lave turtall.

Komfortgevinst

Fra start i lyskryssene virker bilen ikke alt for sprek, og veien videre til 100 km/t tar drøye 14 sekunder. Det er imidlertid ikke akselerasjonen som plager oss mest, det er verre at motoren er nødt til å jobbe på veldig høye turtall. Høye turtall gir høy lyd, men ikke høy nok lyd til at komfortfordelen oppveies. For komforten av å slippe å gire selv er det greit med litt støy ved akselerasjon.

Også på landeveien er det litt lite krefter, selv en liten kneik gjør at girkassen må på jakt etter effekt. Igjen er det de snille girskiftene som redder komforten, og gjør at denne motor- og girkassekombinasjonen er til å leve med.

Kort opphold

Hvis du bestemmer deg for å kjøre forbi når du ligger i 60 km/t vil full gass medføre at girkassen velger andregir. Det blir et kort opphold fordi du da begynner på 5.500 o/min, og skiftet til tredje kommer ved 6.000 o/min. Likevel hjelper det litt på i det minste følelsen av akselerasjon, for i området over 60 km/t oppleves bilen som ganske trå før den får opp turtallet igjen. I 80 km/t vil samme øvelse gi deg tredjegir og 4.500 o/min, og det området virker forbikjøringsressursene bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer