Motor og kjøreegenskaper

Disse to motorene, Audis 4,2-liter og BMWs 4,4-liter, er faktisk det de andre i klassen må strekke seg etter. De er kultiverte når det er påkrevd og voldsomme hvis det er det du ønsker.

Publisert
Sist oppdatert

Og de skiller seg fra klart fra V6-motorene ved å ha mye krefter på lave turtall. Og blant de sterke inntrykkene fra en test er lyden, og lydingeniørene hos Audi har vært mer rause enn de hos BMW. Snerret fra eksosen og duringen fra maskineriet får selv moderat interesserte til å smile, og selv etter mange mil bak rattet er det fristende å vekke V8-eren til live for en rask spurt med dertil hørende konsert.

Størst først

Slagvolumet og dreiemomentet gjør BMW 545i til sjefen selv om Audien stiller med et to ekstra hestekrefter. 4,4-literen topper motorutvalget i vanlig 5-serie og i 6-serie. Motoren har både variable ventiltider, og variabelt ventilløft. Den er utpreget lettpustet og har en respons som få andre kan måle seg med. Reaksjonstiden, når forstyrrende elementer som veigrep fra stillestående er sortert, er imponerende.

333 hestekrefter ved 6.100 o/min gjør at den 1.635 kilo tunge bilen når 100 km/t på 5,9 sekunder. Dreiemomentet, som topper seg med 450 Nm ved 3.600 o/min, er jevn fordelt og sørger for en konstant følelse av overflod.

Stor nok

4,2-liter stiller Audien opp med, og det er nok til 335 hestekrefter ved 6.600 o/min. Til tross for at toppeffekten hentes ut på et turtall høyere enn turtalssperren i BMWs V8er, oppleves ikke motoren som veldig mye spissere. Den har den samme ursterke karakteren selv om dreiemomentet er litt lavere med 420 Nm ved 3.500 o/min. Det høyere turtallet er en sterkt medvirkende årsak til at motorlyden er mer berusende i Audien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer