Motor og kjøreegenskaper

Nye Kia Sportage kan friste med gode kjøreegenskaper og svært god fremkommelighet. Men dieselmotoren er langt under pari, noe som blir ekstra problematisk i kombinasjon med automatkasse.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste moderne 2,0-liters dieselmotorer yter i dag pluss/minus 130 hestekrefter og opp i mot 300 newtonmeter. Den såkalte 2,0 CRDi-motoren i Sportage derimot, leverer kun 112 hestekrefter og 245 Nm. Dette ville vært tilstrekkelig for en liten mellomklassebil, men blir i snaueste laget i Sportage. Sportage er nemlig et tungt kjøretøy, som veier hele 1.612 kilo med dieselmotor. Sportage har også firehjulsdrift, noe som stjeler krefter. Og når bilen i tillegg er utrustet med en relativt gammeldags automatgirkasse, blir resultatet svakt.

Gammeldags og tørst

Ikke bare trenger bilen 16,1 sekunder for å oppnå 100 kilometer i timen. I tillegg blir forbruket høyt. På papiret er riktignok forbruket oppgitt til 0,8 liter per mil ved blandet kjøring, noe som er godkjent - automatgiret tatt i betraktning. Men ved inspirert kjøring stiger forbruket voldsomt, så voldsomt at bilens kjørecomputer viste en rekkevidde på bare 400 kilometer med full tank. Sportage-tanken rommer 58 liter.

Spesielt miljøvennlig er motoren heller ikke. Kraftkilden tilfredsstiller faktisk ikke engang EU4-kravene, noe som betyr at denne motoren blir forbudt å selge i Europa allerede neste år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer