Motor og kjøreegenskaper

Den nye motoren leveres kun med en sekstrinns girkasse. Bilen er sprek som bare det og i familiedieselklassen er det effektmessig ingen over denne Mondeoen.

Publisert
Sist oppdatert

Ford har hadde grepet på firesylindrete dieselmotorer fra før og med denne 2,2-literen plasserer de seg i den absolutte toppen når det gjelder styrke. Vi tar også sjansen på hevde at dette er en bil som mange har råd til siden billigste varianten (Ghia) koster fra 378.900 kroner. Vår Ghia X koster fra 402.900 kroner. Det som taler i mot denne bilen er at Mondeo antagelig nærmer seg en større ansiktsløfting før den blir byttet ut med en ny modell om et par år.

Kjempekrefter

Hvis man vil ha automatgir må man gå ett hakk ned til 130 hestekrefter og 330 newtonmeter. Dette er også en god motor med mye krefter. 2,2-literen i testbilen har 155 hestekrefter ved 3.500 omdreininger og 400 newtonmeter ved 1.800 omdreininger. Dette er koblet til en sekstrinns girkasse. Under akselerasjon tømmes girene fort og den er faktisk så sprek at du må følge nøye med på farten. Med 6. gir på plass vil Mondeoen helst bevege seg i godt over 100 kilometer i timen. Det er også mulig å gjøre forbikjøringer i høyeste gir uten å passere 2.000 omdreininger. Det er ikke ofte vi får til det. Draget i oppoverbakker er også imponerende. Vi tror de fleste, uten helt ekstreme kraftbehov, vil bli fornøyd med kreftene i denne motoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer