Motor og kjøreegenskaper

Den ansiktsløftede A4 har fått mer sportslige kjøreegenskaper - på godt og vondt. Den nye 2,0-liters dieselmotoren er sterk.

Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen-konsernets nye 2,0-liter er allerede å finne i en lang rekke modeller, deriblant i Volkswagen Golf og Touran, nye Skoda Octavia samt i Audi A3, A4 og A6. Motoren yter 140 hestekrefter og 320 newtonmeter, noe som betyr at den ytelsesmessig befinner seg i øvre sjikt blant dagens 2,0-liters dieselmotorer.

Spark ved 1.400 omdreininger

I likhet med de fleste andre moderne dieselmotorer, kjennetegnes også denne ved en tidlig dreiemomenttopp - de 320 newtonmetrene er på plass allerede ved 1.750 o/min. I praksis oppleves det som om maksimalt dreiemoment er på plass enda tidligere. For allerede fra 1.400 omdreininger leverer motoren et skikkelig spark. Deretter produserer motoren et fint skyv opp til 4.400 omdreininger, der man like godt kan legge inn girskiftet, til tross for at rødmerkingen starter ved 4.500 o/min.

152 mil

I A4 Avant klarer motoren seg med 0,58 liter per mil ved blandet kjøring, noe som er ganske normalt for biler i denne vekt- og motorklassen. Rekkevidden er imidlertid uvanlig lang. Takket være en tank som rommer hele 70 liter, har A4 2.0 TDI en teoretisk rekkevidde på hele 121 mil ved blandet kjøring og 152 mil ved landeveiskjøring (0,46 l/mil).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer