Motor og kjøreegenskaper

Vi har kjørt denne motoren før. Både på test i Opel Vectra og i Saab 9-3 på lansering i Tyskland. I Astra er dette en kraftkilde som tilbyr kjøreglede.

Publisert
Sist oppdatert

Totalt sett har du et stort utvalg av motorer til Astra. Du har tre dieselmotorer med henholdsvis 80, 100 og 150 hestekrefter. På bensinsiden finnes det fem motorer med 90, 105, 125, 170 og 200 hestekrefter. De to største er turbomotorer. Til høsten kommer også Astra OPC med 240 hestekrefter.

Sprek

Testbilen er helt klart av de mest interessante Astra-modellene. Selv om prisen er god er ikke dette den eneste grunnen. I tillegg til praktiske løsninger og god plass, vil mange også ha både ytelser og lavt forbruk. Astra 1.9 CDTi treffer bra også på dette punktet. 0 til 100 klarer den på 9,2 sekunder og toppfarten er 207 kilometer i timen. Den nærmeste konkurrenten til disse ytelsestallene er nye Skoda Octavia stasjonsvogn med 2-liters dieselmotor og 140 hestekrefter. Problemet med Octavia er at den koster mye mer. Prisen på denne bilen er 321.800 kroner i Elegance-utførelse, altså snaue 50.000 kroner høyere enn på Astra selv om Octavia kun er 6 centimeter lengre. Octavia har på sin side en stor utstyrsfordel.

Forbruket til Astra er også bra - den klarer seg med 0,59 liter per mil på blandet kjøring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.