Motor og kjøreegenskaper

320 Nm og 140 hestekrefter sørger for at Octavia blir en frisk opplevelse. Kjøreegenskapene lever uten problemer opp til kreftene.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har etter hvert rukket å kjøre Volkswagen-konsernets 2,0-liters dieselmotor flere ganger og lot oss derfor ikke overraske over at motoren gjør en god jobb også i Octavia. Motoren kjennetegnes blant annet ved at den produserer et fint skyv allerede fra lave 1.400 o/min, før den virkelig våkner til liv ved 1.700 omdreininger. Derfra skaper kraftkilden en flott akselerasjon opp mot rødmerkingen ved 4.500 o/min.

Dette er et brukbart effektregister for en dieselmotor. Det finnes riktignok dieselmotorer som leverer fartsøkning helt opp til 5.000 o/min, men disse er ikke nødvendigvis like sterke i bunn som denne Volkswagen-motoren.

Arbeider lettere

Selv om 1,9-literen har et nesten like bredt effektregister som 2,0-literen, gir de to motorene litt ulike opplevelser. For det første er selvsagt 2,0-literen mye sterkere, noe som betyr raskere akselerasjon og bedre fleksibiltet.

Det som ikke er like opplagt, er at 2,0-literen virker mer lettpustet enn 1,9-literen, ikke minst i de øvre delene av turtalls-skalaen. Dette innbærer at denne pumpedyse-motoren bedre tåler sammenligning med de beste common rail-motorene på markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.