Motor og kjøreegenskaper

Selv om interiøret forvirret oss litt er det ingen tvil om sportsligheten i A3 Sportback 2.0 T FSI quattro.

Publisert
Sist oppdatert

Vi ville nok bestilt et par sportsseter med bedre grep, og kunne vi velge hadde nok en mørk interiørfarge stått mer i stil med kjøreegenskapene. Audi har dratt denne bilen godt over i det stive og sportslige, og pakken med 200 hestekrefter og firehjulsdrift er nok ikke klekket ut med nervøse sjeler med vrien oppkjørsel i tankene.

Quattro er ment som et tilskudd til kjøregleden, og vi er delvis enig at den løfter bilens sportslighet. Det Haldex-baserte systemet for firehjulsdrift blir stadig forbedret, og det er først og fremst snakk om hurtigere og mer forutsigbar overføring av krefter til bakhjulene.

Deilig med firehjulsdrift

For de aller ivrigste av oss er det fortsatt slik at den elektronisk styrte fordelingen av kreftene ikke gir oss den følelsen av firehjulsdrift som trengs for å gå for fullt allerede fra inngangen til svingen. Likevel er bakhjulene så raskt med at du kan øse på med krefter tidlig i utgangen, og du kan definitivt plante høyrefoten lenge før de som kun har forhjulene til hjelp.

I vinterlandet er det deilig å kjøre med firehjulsdrift, A3 intet unntak. Stødigheten ved for eksempel forbikjøringer er betryggende, opp og ned av hjulspor og midtdelere laget av snø forseres på en helt annen måte enn med biler som kun har drift på to hjul.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.