Motor og kjøreegenskaper

Tre ekstra hestekrefter er ikke årsaken til bedre ytelser, det er den nye girkassen og styrke på lave turtall som gjør den store forskjellen.

Publisert
Sist oppdatert

67 Nm økt dreiemoment gjør en klar forskjell, siste versjon av Toyotas 3-liter diesel leverer nå 410 Nm fra 1.800 o/min, og holder seg på det nivået helt til 2.600 o/min. Hestekreftene er økt fra 163 hestekrefter til 166 hestekrefter. Toppeffekten taes ut ved 3.400 o/min.

Ny girkasse

Er du blant de få som velger manuell girkasse i denne bilklassen får du nå en sekstrinns variant, men for de aller fleste er den store nyheten at automatgirkassen er blitt femtrinns. Den er den vi har kjørt, og forskjellen er merkbar. Kombinert med de økte kreftene er det ikke lenger noe behov for å stresse verken girkasse eller motor. For eksempel legger den nye girkassene inn skiftene ved 3.750 o/min under akselerasjon, tidligere var den nødt til å holde på helt til 4.000 o/min med de konsekvenser det fikk for støynivået.

På motorveien legger viser turtelleren behagelige 1.800 o/min i femtegir når hastighetsmåleren angir 100 km/t. Og med den sterke motoren velger girkassen å holde seg i femtegir helt ned i under 60 km/t, men det kan være litt irriterende fordi det oppstår vibrasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer