Motor og kjøreegenskaper

Bilen vi kjørte var utstyrt med en gammel sliter under panseret og en trinnløs automatgirkasse – hvordan skulle vi finne ut om A4 blitt mer sportslig?

Publisert
Sist oppdatert

I tillegg var føret sånn middels glatt og faren for is i veibanen overhengende. Likevel er vi sikre på at nye A4 har tatt et steg i sportslig retning, styringen er for eksempel bedre med gode tilbakemeldinger selv om det satt piggfrie vinterdekk på felgen.

Nye Audi A4 er blant de bilene vi har kjørt der kjøreegenskapene er minst plaget av piggfri vinterdekk, det er nesten så du må ut av bilen for å sjekke. Dekkene var 205-55/16 som også er standarddimensjon for sommerdekk.

Stemmer godt

Bak rattet stemmer det godt i A4, og det kan godt tenkes at det er fordi vi er så vant til denne arbeidsplassen fra tidligere. Sportssetene i alcantara og skinn (21.000 kroner ekstra) sørger for at du har en god og fast sittestilling som gjør det lett å konsentrere seg om kjøringen. Og til tross for føret og motor/girkasse kjennes det ut som A4 er blitt fastere og med det sportsligere.

Og Audi har klart å få mer og mer av A4 til å inspirere til sportslighet, og det er ikke tvil om at viljen til å velge sportslige løsninger er tilstede. Grunnen heter nok BMW, og det blir svært spennende å se hvor langt mot sportslig 3-serien er dratt når det kommer en ny modell til våren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer