Motor og kjøreegenskaper

Vi var redd en V6-motor ville blir for tam i denne nesten 5-meter lange bilen, men det er den ikke. Den er faktisk overraskende sprek til verken å være utstyrt med turbo eller kompressor.

Publisert
Sist oppdatert

Testbilen har modellbetegnelsen 350. Denne motoren må ikke forveksles med tidligere 350-motorer som har blitt brukt i M- og S-klasse. Det er den gamle sekseren med tre ventiler per sylinder. Den nye motoren er en motor med fire ventiler per sylinder og som blant annet sitter i ny SLK, og som også kommer i E-klasse og ny M-klasse.

Sprek sekser

I motsetning til den gamle 350-motoren som har et slagvolum på 3,7 liter har denne motoren 3,5-liters slagvolum, og som nevnt fire ventiler per sylinder. Dette har resultert i en en effekt på 272 hestekrefter ved 6.000 omdreininger i minuttet. Dreiemomentet er også imponerende for denne bilen. Selv uten lading er maksimalt dreiemoment tilgjengelig allerede fra 2.400 omdreininger. Kurven ligger også helt på høyeste nivå helt opp til 5.000 omdreininger. Bilen føles sprek, og det bekreftes av et 0 til 100-tall på 7 sekunder blank. Toppfarten stopper uansett på 250.

Syvtrinns kasse

CLS 350 og 500 kommer med den nye syvtrinns girkassa. AMG-modellen får en gammel femtrinns kasse. Kassa fungerer bra og utvalget av gir er virkelig omfattende. Det syvende giret er ikke den helt store revolusjonen, men i 100 kilometer i timen senker det turtallet med cirka 2-300 omdreininger, fra rett over 2.000 til rett under. Den sjalter behagelig, men takler ikke spesielt sportslig kjøring. Den liker best at det kjøres forutsigbart og enkelt. På denne kassa var det heller ingen funksjon for å gire selv, bare den gamle funksjonen for å sperre oppad til et bestemt gir. Manuell funksjon finnes som ekstrautstyr. Motoren rykker hardt i gang og har en brutal og fin gassrespons, en av bensinmotorens store fordeler. Men, det kan bli ubehagelig. Komfortprogrammet på automatkassen passer fint til å eliminere dette problemet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer